Yeni İnsan-Neos Anthropos [Devrimci Marksist Fraksiyon]

Bundan sonra "Yeni İnsan-Neos Anthropos [Devrimci Marksist Fraksiyon]" ismi ile http://uluslararasisinifmucadelesi.blogspot.de/ sayfasındayız.

13 Nisan 2011 Çarşamba

Kıbrıs halkı yalnız değildir

28 Ocak’tan bu yana Kuzey Kıbrıs’ta 3. genel grev gerçekleşiyor. Kıbrıs halkının büyük bir çoğunluğunun coşku ve kararlılıkla katıldığı bu genel grevde adadaki emperyalist tahakküm ve TC işgali sonuçları protesto edilmekte, Kuzey Kıbrıs halkı kendisine dayatılan yaşamı reddetmekte ve geleceğini kendi ellerine almak için mücadelesini yükseltmektedir.

Kıbrıs halkının mücadelesini selamlamak ve Kıbrıs halkına demokratik bir ülkede yaşama hakkı tanımayan emperyalistlerin tahakkümünü protesto etmek için 7 Nisan günü Devrimci Demokratik Sendikal Birlik tarafından bir eylem gerçekleştirildi. Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya gelen DDSB’liler “Kıbrıs emekçileri yalnız değildir” yazılı pankart ve “Faşist TC elini Kıbrıs’tan çek”, “Kıbrıs halkı yalnız değildir” yazılı döviz taşıdılar.

DDSB adına açıklama yapan Özge Kahraman, Kıbrıs’ta giderek artan gerilimin Kıbrıs halkına acılar yaşattığını ve Türk ve Rum halklarının kardeşçe yaşamasının olanaklarının milliyetçilik ve şovenizim saldırıları ile yok edildiğini belirtti. Tüm bu saldırılarla birlikte emperyalist tahakkümün meşruiyet kazandığını belirten Kahraman, Türkiye halkını Kıbrıs emekçileriyle dayanışmaya çağırdı. Eylem “Birlik mücadele zafer”, “Kıbrıs halkı yalnız değildir” sloganları ile son buldu.

Özgür Gelecek gazetesi






Ankara'da Kıbrıs'la dayanışma eylemi


Lefkoşa'da Kıbrıslı emekçiler TC elçiliği önünde, Ankaralı sosyalistler ise Yüksel Caddesindeydi.



7 Nisan Perşembe günü Kıbrıs'ta Sendikal Platformun ve sosyalistlerin çağırısı ile gerçekleşen 3. toplumsal varoluş eylemine destek için Ankara'da da bir basın açıklaması yapıldı. Kıbrıslı Öğrenciler Platformu, Devrimci İşçi Partisi ve Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin düzenlediği basın açıklaması, saat 19:00'da Yüksel Caddesi'nde yapıldı. Eylemde "İşgalci Türkiye, Kıbrıs'tan defol" pankartı açıldı.

Açıklamada, yıllardır ada üzerinde askeri ve ekonomik hegemonyasını sürdüren TC'nin işgaline son vermesi talebiyle mücadelelere girişen Kıbrıs halkının yanında olunduğu vurgulandı. Yapılan açıklamanın ardından "İşgalci TC Kıbrıs'tan defol", "Kıbrıs halkı yalnız değildir" sloganlarıyla eylem sona erdi.

http://www.gercekgazetesi.net/index.php/bread/item/524-ankarada-kıbrıs-eylemi

'Kıbrıs emekçilerinin taleplerini destekliyoruz'

'Kıbrıs emekçilerinin taleplerini destekliyoruz'

Devrimci Demokratik Sendikal Birlik, Taksim Tramvay durağında basın açıklaması yaparak, “Kıbrıs halkı yalnız değildir” dedi.

Etkin Haber Ajansı / 07 Nisan 2011

İSTANBUL- DDSB üyeleri, Kıbrıs halkına destek vermek amacıyla Taksim Tramvay Durağı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Kıbrıs halkının kendi kaderini tayin hakkının tanınması” istendi.

Özge Kahraman yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ta 3.kez genel grev ilan edildiğini, “bu grevin adadaki emperyalist tahakküm ve TC'nin işgalinin sonuçlarını protesto amaçlı olduğunu” söyledi. “Kıbrıs Türk halkı, barış içinde demokratik bir ülkede yaşama arzularını ifade etmektedir” diyen Kahraman, Kıbrıs halkının kendi kaderini tayin hakkının tanınmasını istedi.

AKP hükümetinin hakarete varan açıklamalarına tepki gösteren Kahraman, Kıbrıs emekçilerinin sendikaların ve ilerici demokratik hareketlerin öncülüğünde meydanlarda dillendirdiği talepleri destekliyoruz” dedi.

Kahraman, Türkiye halklarına Kıbrıs emekçileriyle dayanışmayı yükseltme çağrısında bulundu. “Faşist TC elini kıbrıstan çek”, “Kıbrıs halkı yalnız değilir” dövizlerinin taşındığı eylem sloganlarla sona erdi.

http://www.etha.com.tr/Haber/2011/04/07/guncel/kibris-emekcilerinin-taleplerini-destekliyoruz/

5 Nisan 2011 Salı

Enternasyonalist Dayanışma’ya

EEK (ERGATIKO EPANASTATIKO KOMMA- WORKERS REVOLUTIONARY PARTY OF GREECE)

Enternasyonalist Dayanışma’ya,

İşgal altındaki Kuzey Kıbrıs’ta bulunan sevgili yoldaş ve kardeşlerimize,

Devrimci İşçi Partisi ( EEK ) size en sıcak selamlarını yollar ve 7 Nisan’da halk karşıtı ekonomik önlemlere, kapitalist oligarşi tarafından empoze edilen kesintilere ve kolonici Türk birliklerine karşı yapacağınız genel greve sınıf kardeşliğini belirtir.

Kavganız amaçsal olarak Yunan işçilerin IMF, AB ve Avrupa merkez Bankası uşaklığındaki PASOK hükümetinin maaşları, emeklilik ödeneklerini,iş imkanlarını, hayat standartlarını ve milyonların sağlık ve eğitim hakkını yok edecek pakete karşı verdiği mücadeleyle birleşiktir. PASOK hükümeti bu paketi bizi krize götüren kapitalist yerli ve uluslararası bankaları kurtarmak için hazırladı. Biz eminiz ki bu paket, biz yani halk tarafından bertaraf edilecektir. Zafere ulaşmak için hain sendika bürokrasini ve onların grevleri 24 saate kısıtlayan engellerini de aşmamız gerekmektedir. IMF, AB, AMB gibi emperyalist oluşumları yenmek için işçi sınıfı ve sınıf mücadelesi veren sendikaların süresiz genel grev düzenlemeleri gerekmektedir, işçi sınıfının iktidarı ve toplumsal özgürleşmenin yegane yolu budur. Şu anki iflas etmiş sosyal sistemden kurtulmanın tek yolu sosyalizmdir.

Bizi şovenist propagandayla bölmeye çalışan sınıf düşmanlarımız aynıdır- Yunanistan ve Türkiye’nin yöneten sınıfları ve emperyalizm, bunlar aynı zamanda Kıbrıs’taki trajedilerin ve bölünmenin de baş mimarlarıdırlar. Ama bizim enternasyonalist birliğimiz ve yoldaşlığımız galip gelecektir.

Devam etmekte olan Arap devrimi ilham kaynağımızdır! Tüm bölgemizi sarsmakta olan devrimci deprem daralmalara, emperyalist müdahalelere ve “demokratik” safsatalarla durdurulamaz. Halk gözünü açtı!

  • Gelin halklarımızın özgürlüğü ve sosyal adaleti için güçlerimizi birleştirelim ve yeni bir gelecek inşa edelim.
  • Kuzey Kıbrıs’taki grev dalgaları için zafer!
  • Kıbrıslı Rum ve Türklerin eşit bir şekilde kardeşçe yaşayabileceği bağımsız, sosyalist ve birleşik bir Kıbrıs için!
  • Emperyalizm Libya’dan, Kıbrıs’tan ve Doğu Akdeniz’den defol!
  • Orta Doğu ve Balkanların özgür ve bağımsız halklarının Sosyalist Federasyonu için!
  • Çok yaşasın enternasyonal dayanışma ve proleter enternasyonalizmi!

Yunanistan Devrimci İşçi Partisi ( EEK ) Merkez Komitesi

Atina, 5 Nisan 2011

TO THE INTERNATIONAL SOLIDARITY

EEK (ERGATIKO EPANASTATIKO KOMMA- WORKERS REVOLUTIONARY PARTY OF GREECE)

TO THE INTERNATIONAL SOLIDARITY

Dear Comrades, brothers and sisters in occupied Northern Cyprus

The EEK (Workers Revolutionary Party) sends you the warmest fraternal greetings and expresses its full class solidarity to the third General Strike that you launched on April 7, 2011 against the anti-popular measures and draconian cuts imposed by the capitalist oligarchy and the colonial Turkish forces.

Your struggle is objectively united with the struggle that Greek workers are waging, particularly a year now with successive General Strikes against the barbarian program imposed by the Greek PASOK government in the service of the IMF, the European Union, and the European Central Bank destroying wages, pensions, jobs, living standards, health and education of millions of people to save the international and local banks and the capitalist system that led our country into bankruptcy. We are confident that we, the people, will defeat them! To achieve victory, we have also to overcome the obstacles that the treacherous trade union bureaucracy put to the powerful workers movement by limiting so far the mass action into 24 hours protests. The working class and the class struggle unions have to organize and prepare an indefinite General Strike to defeat the government and the imperialist agencies of global finance capital, the IMF, the EU, the ECB, to open the road to workers power, and social emancipation, Socialism- the only way out from the current impasse of the bankrupt social system.

We have the same class enemies who try to divide us on chauvinistic lines- the ruling classes of Greece and Turkey and imperialism who are responsible also for the tragedy and division of Cyprus. But our internationalist unity and solidarity will prevail!

The on-going Arab Revolution is our source of inspiration! The revolutionary storm shaking our entire region, all the Middle East in our close neighborhood and at the doors of a Europe in deep economic crisis and social turmoil, cannot be contained despite repression, imperialist war intervention, attempts to provide a “democratic” façade to the same social order. The genie is out of the bottle!

  • Let us unite our forces internationally to build a new future of freedom and social justice for our peoples.
  • Victory to the strike movement in Northern Cyprus!
  • For a united, independent, socialist Cyprus, where Greek and |Turkish Cypriots will live equal as brothers and sisters, without foreign troops and imperialist bases!
  • Imperialism out of Libya, Cyprus, the Eastern Mediterranean and the Middle East!
  • For a Socialist Federation of free and independent peoples in the Middle East and the Balkans!
  • Long live international solidarity and proletarian internationalism!


The Central Committee of the EEK of Greece

Athens, 5 April 2011

3 Nisan 2011 Pazar

Support the struggle in North Cyprus!

Third general strike will be held in North Cyprus after those in 28th of January and 2nd of March. The political struggle in Cyprus is against colonialist Turkey as well as the neo liberal economic cuts. The symbolic solidarity protests with the demonstrations of 28th January and 2nd March puts the international solidarity to a position higher than it was.
Turkey's Left and Unions responded to Cypriot calls for solidarity with an interest never seen before. This raised the spirit of the masses in Cyprus. We will continue to struggle for a greater union of Turkey's and Cyprus's proletariat.

At this point, where we have built a solid base of solidarity with the proletariat of Turkey, it is our duty to build another base with the proletariat and revolutionaries of Greece and South Cyprus. Our goal is to see examples of solidarity from Greece and South Cyprus for the general strike in 7th of April as the beginning of greater solidarity.

Forward to show solidarity with the general Strike in North Cyprus on 7th of April!

Long live the international unity of the proletariat!

İnternationalist Solidarity

Kuzey Kıbrıs’taki mücadeleye omuz ver!

Kuzey Kıbrıs’ta 28 Ocak ve 2 Mart’ın ardından bir 3. Genel Grev’e gidilmektedir. Kıbrıs’taki mücadele salt ekonomik paketlere karşı sürdürülmenin ötesinde TC Devleti sömürgeciliğine karşı yürütülen politik bir mücadeledir. 28 Ocak ve 2 Mart dönemlerinde gerek Almanya ve Avusturya’da yapılan sembolik dayanışmalar, gerekse Türkiye’de yapılan dayanışmalar enternasyonalist dayanışma manasında önemli bir noktaya gelmiştir.

Türkiye solu ve sendikaları, Kıbrıs’tan yapılan enternasyonalizm çağrıları karşısında hiç olmadığı kadar Kıbrıs ile ilgilenmiştir. Bu ise Kıbrıs’ta kitlelerin moralini yükseltmiştir. Türkiye’deki işçi mücadeleleri ile Kuzey Kıbrıs’taki mücadele önümüzdeki dönemde daha da yakınlaşacak ve mücadeleler ekseninde işçi sınıfının birliği için çabamız sürecektir.

Tam da bu noktada Türkiye işçi sınıfı ile yakaladığımız bu ivmenin, Yunanistan ve Güney Kıbrıs işçi sınıfı örgütleri ve devrimcileri ile de inşaa etmek önümüzde duran başlıca görevimizdir. 7 Nisan’da yapılacak 3. Genel Grev’de atılacak bir adım olarak Yunanistan ve Güney Kıbrıs’tan da enternasyonalist dayanışma örneklerini görmek ve ilerisi için bir adım atmak başlıca hedefimizdir.

7 Nisan’da Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak Genel Grev ile dayanışmak için ileri!

Yaşasın işçi sınıfının uluslar arası birliği!

Enternasyonalist Dayanışma