Yeni İnsan-Neos Anthropos [Devrimci Marksist Fraksiyon]

Bundan sonra "Yeni İnsan-Neos Anthropos [Devrimci Marksist Fraksiyon]" ismi ile http://uluslararasisinifmucadelesi.blogspot.de/ sayfasındayız.

6 Mayıs 2012 Pazar

İki Kongre Arasında 3. Sayı ile Merhaba!



4 Mart günü Ankara'da yapılanKıbrıs-Kürdistan Kongresi, Kıbrıs sorununu o güne kadar yapılan politikaların dışındabaşka bir eksene oturtma girişimiydi. SınıfBilinci’nin bu sayısını, bu eksen değişiminin momentlerini tanımlama,anlatma, ileriye taşıma konusuna ayırdık. Neydi bu eksen değişimi?

Kıbrıs politikasında, başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere bölgedeki işçisınıfı ve Kürdistan'daki hareket ile ortak mücadeleyi savunan ve burada oluşturulacakenternasyonalist perspektif ile de bir ortak örgütlenmeye odaklanan biranlayışı savunuyoruz. Özelikle böyle bir örgütlenme bilincinde oluşmamış bir çokinsanda enternasyonal kavramı son derece muğlaktır.

Enternasyonali(zmi), sadece diğeruluslara iyi niyet besleme olarak algılayan bir anlayış Kıbrıs'ta da hakimdir.Enternasyonalin tek anlamı vardır. Burjuva sınırlarını redderek, çeşitli ülkelerdekiişçi sınıfını beynelmilel bir örgütlemede devrimci işçi sınıfı programıetrafında birleştirmek: Dünya DevrimiPartisi’dir! Kıbrıs-Kürdistan Kongresi tam da bu perspektif üzerinekurulmuştur. Kongre aynı zamanda bir enternasyonal örgütlenme sevdasıdır.

Önümüzdeki süreçte Kıbrıs’ta siyasi algı bize göre iki çizgi arasında bir fiili bölünme yaşayacaktır. Kıbrıs-KürdistanKongresi’nin üstünde durduğu enternasyonalçizgi ile AB’den medet umarak onu bir çözüm noktasında görme arzusundaki çizgi.Bu iki çizgi birbirine zıt çizgilerdirve ayrı sınıfların çıkarlarını temsil eder. Bu bağlamda “Ortadoğu ve T.“C” Kıskacında Kıbrıs” makalesinde Temel Demirer yoldaşımızKıbrıs'ın anlaşılması için, bölge dinamikleriyle ele alınmasını ön planaçıkarmaktadır.

Dergimizin bu sayısında, Kongre’nin değerlendirmelerini Aziz Şah, İsmail Beşikçi,Deniz Bozkuzu, Devrimci İşçi Partisi gazetesi Gerçek’in ve Suphi Toprak’ınkaleminden okuyabilirsiniz. Kongre konuşmalarını önümüzdeki süreçte kitapolarak da çıkartacağımızı dostlarımıza burada iletmek istiyoruz.

Burjuvazinin sömürgeci ideolojisi olan Kemalizm, Kürdistan realitesini inkârederken, bir Türk Biliminsanı olan İsmail Beşikçi bu duruma karşı bilimsel bir isyanbaşlatmıştır. “Bir Fikir GerillasıOlarak İsmail Beşikçi” yazısı ile kongremizin konuşmacılarından ŞiarRişvanoğlu yoldaşımız, aynı zamanda Kıbrıs-Kürdistan Kongresi konuşmacısı olanİsmail Beşikçi'yi okuyucularımıza tanıtmaktadır.

Kongre'nin yanı sıra Türkiye, Kıbrıs ve Dünya gündemi üzerine toplu birdeğerlendirme de Sınıf Bilinci’nin busayısında mevcut. 2. Sayımızda ele aldığımız “TC Burjuvazisinin İç Savaşı”nıngeldiği aşamayı, Gerçek gazetesinin Nisan sayısında ele alan Sungur Savran’ın “Kumlar Yer Değiştirirken” yazısınıfikri-i takip anlamında sayfalarımıza taşıdık. Bu bağlamda Aziz Şah'ın ''TC Burjuvazisinin “Vatan Cephesi”:Sömürgecilik'' yazısı da geçen sayının devamı olarak hem TC burjuvazisininiç savaşının “İlhak Sloganı” çerçevesinde Kıbrıs’a yansımasını, hem de MersinGümrüğü’nde yaşananlar ve Kıbrıs’taki burjuvazi ile sol liberalizminyaklaşımları bağlamında ele almaktadır. İlhak bağlamında bu iki yazıyıkongremizin konuşmacılarından dostumuz Serkan Seymen’in Express dergisininNisan sayısında yer alan “Giriş,Gelişme, Sonuç: Fetih, İşgal, İlhak!” yazısı ile bağlanmaktadır.
Enternasyonalist Dayanışma’nın ''Kıbrıs’ta Occupy Hareketi’ne TasfiyeOperasyonu!'' yazısı da gündeme düşen diğer bir konuyu önümüze koymaktadır.6 Nisan’da gerçekleşen operasyona karşı 12 Nisan’da yapılan eylem haberini de “AraBölgeyiİşgal Et” eylemcileri kaleme aldı.

“Suriye Devrimine Müdahale Olasılığı ve Ardındaki Hesaplar” başlıklı yazısıyla da Sinan Baflıbölgemize hakim bir başka gündemi Gramsci’nin terminolojisiyle kısa ve vurucubir şekilde dillendirmektedir.
Son olarak Avrupa Birliği’nindiktasına karşı tüm ezilenlerin ve işçi sınıfının Avrupa’da sermayenin başkentiolan Frankfurt’ta, 17-19 Mayıs’ta Avrupa Eylem Konferansı’nın (EuropeanRessistance) deklerasyonu ile ilan ettiği, “Avrupa Birliği, AvrupaMerkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu’ndan oluşan Troyka’nın kararlarındankaynaklanan fakirleşmeye, milyonlarca insanın haklarının inkârına ve demokratikyöntemlerin fiilen feshedilmesine karşı direniş” çağrısınıbiz, Enternasyonalist Dayanışma,AraBölgeyi İşgal Et eylemcileri ile birlikte yapmaktayız. Bu çağrımızaparalel olarak, Gerçek gazetesinin Nisan sayısında yayınlanan Mustafa Kemal Coşkun’un “Altı Ay Sonra Wall Street” yazısını da sayfalarımıza taşıyarak,hareketin Avrupa’ya paralel ABD’de Mayıs’ın mücadeleciliğiyle birleştiğini vurgulamaktayız.Tek eksiğimiz bu grev sloganını Kıbrıs’a da taşımak, çabamız bu yönde!
Kıbrıs-Kürdistan Kongresi, enternasyonalistdevrime giden yolun araçlarından biridir. Sonbahar’da Amed'de (Diyarbakır)planladığımız Kıbrıs-Kürdistan Kongresi’ne tüm dostlarımızı bekleriz.
Sınıf Bilinci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder