Yeni İnsan-Neos Anthropos [Devrimci Marksist Fraksiyon]

Bundan sonra "Yeni İnsan-Neos Anthropos [Devrimci Marksist Fraksiyon]" ismi ile http://uluslararasisinifmucadelesi.blogspot.de/ sayfasındayız.

3 Nisan 2011 Pazar

Kuzey Kıbrıs’taki mücadeleye omuz ver!

Kuzey Kıbrıs’ta 28 Ocak ve 2 Mart’ın ardından bir 3. Genel Grev’e gidilmektedir. Kıbrıs’taki mücadele salt ekonomik paketlere karşı sürdürülmenin ötesinde TC Devleti sömürgeciliğine karşı yürütülen politik bir mücadeledir. 28 Ocak ve 2 Mart dönemlerinde gerek Almanya ve Avusturya’da yapılan sembolik dayanışmalar, gerekse Türkiye’de yapılan dayanışmalar enternasyonalist dayanışma manasında önemli bir noktaya gelmiştir.

Türkiye solu ve sendikaları, Kıbrıs’tan yapılan enternasyonalizm çağrıları karşısında hiç olmadığı kadar Kıbrıs ile ilgilenmiştir. Bu ise Kıbrıs’ta kitlelerin moralini yükseltmiştir. Türkiye’deki işçi mücadeleleri ile Kuzey Kıbrıs’taki mücadele önümüzdeki dönemde daha da yakınlaşacak ve mücadeleler ekseninde işçi sınıfının birliği için çabamız sürecektir.

Tam da bu noktada Türkiye işçi sınıfı ile yakaladığımız bu ivmenin, Yunanistan ve Güney Kıbrıs işçi sınıfı örgütleri ve devrimcileri ile de inşaa etmek önümüzde duran başlıca görevimizdir. 7 Nisan’da yapılacak 3. Genel Grev’de atılacak bir adım olarak Yunanistan ve Güney Kıbrıs’tan da enternasyonalist dayanışma örneklerini görmek ve ilerisi için bir adım atmak başlıca hedefimizdir.

7 Nisan’da Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak Genel Grev ile dayanışmak için ileri!

Yaşasın işçi sınıfının uluslar arası birliği!

Enternasyonalist Dayanışma


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder